Shtëpinë e grave

Ne ju ndihmojmë

Mbrojtja nga dhuna

Çdo grua që përjeton dhunë ose kërcënohet nga dhuna mund të shkojë në strehimoren e grave, pavarësisht nga origjina, kombësia apo feja e tyre. Ne pranojmë gra të rritura dhe fëmijët e tyre. Ne kemi një apartament të aksesueshëm për karriget me rrota për gratë me karrige me rrota.

Me dhunë ndaj grave nënkuptojmë: dhunën psikologjike, fizike, seksuale, ekonomike, dixhitale si dhe përndjekjen dhe martesën e detyruar. Ju nuk keni asnjë detyrim të jepni prova, ju besojmë. Adresa e strehës së grave është sekrete për arsye sigurie.

Hapi i parë është të na telefononi

Mund të na kontaktoni ditë e natë në (07621) 49 325 Së bashku do të sqarojmë nëse Strehimi Autonome i Grave Lörrach është i duhuri për ju. Duke telefonuar nuk hyni në asnjë detyrim. Bisedat trajtohen në mënyrë konfidenciale dhe ju gjithashtu mund të mbeteni anonim.

Nëse mund të marr gjërat e mëposhtme me ju

Rrobat, kartat e identitetit, dokumentet e rëndësishme (kartat e sigurimit shëndetësor, kontratat etj.), medikamentet dhe lodra e preferuar te fëmijës. Nëse kjo nuk është e mundur, ne do t’ju japim atë që ju nevojitet dhe do t’ju mbështesim në rikthimin e dokumenteve të rëndësishme.

Nëse keni më shumë kohë për të paketuar: LISTA E PAKETIMIT.

Me e rendesishmja

Mbroni veten dhe fëmijët tuaj. Në situata të rrezikshme telefononi policinë (Tel. 110). Policia mund t’ju shoqërojë edhe në pikën e takimit me punonjësen e strehës së grave.

MBROJTJA, KËSHILLA DHE AKOMODIMI NË SHTËPINË E GRAVE

Një konsulent është aty për ju dhe ju mbështet në zhvillimin e perspektivave të reja. Ajo këshillon për çështje ligjore, administrative dhe organizative dhe ju lidh me specialistë. Ju gjithmonë vendosni se cilën Rruge që zgjidhni dhe cilat hapa dëshironi të planifikoni më pas. Ne punojmë sipas parimit për të ndihmuar njerëzit të ndihmojnë veten.

Fëmijët e të gjitha moshave janë të mirëseardhur. Ne mbështesim dhe këshillojmë si ju si nënë ashtu edhe fëmijët tuaj. Ne ju ndihmojmë me strukturën e përditshme dhe aktivitetet e kohës së lirë për fëmijët tuaj.

Linja e ndihmës Lörrach 24/7
(07621) 49 325

Vendet e strehimit të grave në mbarë vendin
www.frauenhaus-suche.de

Skip to content